Heerlijke en eerlijke bistrogerechten volgens de klassieke Franse keuken. Ambachtelijk in eigen keuken gemaakt met verse seizoensingrediënten en veel liefde.
Bij Brasserie Poelzicht geniet u van heerlijke en eerlijke bistrogerechten gemaakt volgens de klassieke Franse keuken en gestoken in een eigentijds jasje. Alles wordt ambachtelijk in eigen keuken gemaakt met verse seizoensingrediënten en veel liefde.
De basis van de menukaart bestaat uit een ruim à la carte gedeelte, aangevuld met borrelhapjes en een vriendelijk geprijsd keuzemenu van drie gangen. Poelzicht staat bekend om specialiteiten als plateau de fruits de mer, hele gebakken zeetong en vleesbereidingen van de grill.
Voor wie geen vlees en vis eet, bevat de kaart diverse vegetarische gerechten. In onze Frans georiënteerde keuken maken wij gebruik van ingrediënten als boter, melk, kaas, eieren en honing. Daarom koken wij niet veganistisch.
Frans ovenbrood met roomboter en aioli
Creusen nr. 3 met citroen, frambozenazijn
en sjalotjes
per 3stuks / per 6 stuks
½ dozijn wijngaardslakken gegratineerd met kruidenboter en Comté
Gedroogde ham uit de Pyreneeën van het zwarte Bigorre varkentje,
20 maanden gerijpt. Per portie à 60 g.
Kroketjes van risotto, Parmezaan, prei en truffel, 2 stuks
Scharreleitjes en wasabimayonaise, uitjes en sesam, per 2 stuks
Getoast brioche brood met eendenlever, vijg en rode biet, per 2 stuks
De Poelzicht klassieker, knapperige toast met rundertartaar en cornichons
per 2 stuks
Een unieke wijnkaart, samengesteld door Chefkok Edwin. Uit enthousiasme en liefde voor Franse wijnen.
Burrata, Tête de Moine, groene salsa, basilicumdressing en crunch van ui
Spartelverse sardientjes van de plaat met tomatensalade, citroendressing, peterselie en gepofte knoflook-mayonaise
Ceviche van rode tonijn met komkommer, gember, kaffir, avocado, kokos en limoen
Gerookte Veluwse eendenborst met rode biet, crème van kippenlever op knoflooktoast, konfijt van rode ui, champignon en bieslookdressing
Malse kalfsrosbief met kerstomaatjes, rucola, Parmezaan, gepofte pompoenpitjes en truffel
Vangst van de dag
Dikke zeebaarsfilet met beurre blanc, mousseline, venkelsalade en Pernod
Botermalse dikke rundersteak met kruidenboter en jus
Gebakken kalfszwezerik met morillesaus
Wilde eend van onze jager Thijs, crème van spruitjes en 5-spice, stoofpeer en jus
Crumble van Betuwse appel, kaneel en rozijnen uit de oven met vanille-roomijs
Sorbet van pure chocolade, karamel, zeezout, krokante cacao, hazelnoot en mousse van espresso
6 goed geaffineerde Franse kazen met noten, kletzenbrood en Betuwse appelstroop
Hele gebakken zeetong met beurre noisette en citroen
OP AANVRAAG, VANAF 2 PERSONEN
Plateau met spartelverse zeevruchten, zoals een 1/2 kreeft, Noordzeekrab, oesters, langoustine, grote pelgarnalen, Hollandse garnalen, gemarineerde scheermessen, kokkels, Zeeuwse mosselen en amandes. Alles is op smaak voor u bereidt.
Zacht gegaarde en gebakken bloemkool met Vadouvan, gebrande hazelnoot, preischeutjes en Old Rotterdam
of
Gegrilde en met miso gelakte zalmfilet, komkommer, broccoli, gember en limoen
of
Gerookte en gebakken filet van houtduif op salade van De Puy linzen, zoetzure baby-ui, foie gras en Dijonmosterd
Canneloni uit de oven met eekhoorntjesbrood, spinazie, foelie en Parmezaan
of
Op brood gebakken scholfilet met gambatartaar, saus van garnalen en courgette
of
Gebraden en geglaceerde varkenswangetjes, crème van doperwt, krokante polenta en jus met gepofte knoflook
Cheesecake van pompoen, roomkaas en honing met getoaste walnoot en sorbet van pompoen en sinaasappel
of
Gekarameliseerde vanillecrème van tonkabonen, sinaasappel en vanille
of
Gerijpte brie de Meaux gevuld met verse truffel, coulis van vijgen en toast
Poelzicht is dé landelijke locatie in de Betuwe voor presentaties, congressen, feesten, bedrijfsfestivals, teambuildings, jubilea, lunches, borrels en diners.